Auto onderdelen Bloemen en Geschenken Dagaanbiedingen Dieren Elektronica en Witgoed Erotische artikelen Eten en drinken Feestartikelen Games en spellen Speelgoed Gezondheid en verzorging Kleding Kantoorartikelen Hard- en software Vakantie en reizen Warenhuizen Wonen, huis en tuin Kado's en gadgets Hobby en vrijetijd Kunst Muziek, video en dvd Sport en recreatie Baby en kind Sieraden en accessoires

Bernardus Pinot Noir

Bernardus Pinot Noir
Terug naar overzicht

Omschrijving

Welhaast bij toeval verwierf Ben Pon in 1989 een stuk land op de hellingen achter Carmel Valley Village. Hij startte hier zijn Bernardus Winery. Ben Pon ziet wijn als een vorm van kunst. Zijn droom is om met zijn Bernardus winery, een rode wijn te maken die ďde Grote Cru'sď uit de Bordeaux kunnen evenaren. De Carmel Vallei in CaliforniŽ is de locatie waar deze droom uit moet komen. Meer dan 300 levende eiken geven bescherming aan de zorgvuldig geplante wijnstokken. Van de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Frank, Petit Verdot, en Sauvignon Blanc. De Chardonnay druiven staan aangeplant in Monterey Bay met een verkoelend zeewind en klimaat een top locatie, eveneens in CaliforniŽ.
De Bien Nacido Vineyard ligt in de Santa Maria Valley in Santa Barbara. Specifiek deze omgeving is uiterst geschikt voor het maken van grote Pinot Noirs. De ondergrond bestaat uit licht zanderige leem. De opbrengst is laag, zodat de druiven een intense kleur en smaak hebben. Het klimaat wordt beÔnvloed door koele stromingen van de Pacific. De vroege ochtend mist stabiliseert het klimaat gedurende het groeiseizoen. De druiven gisten gedurende een week. De Melkzure gisting vindt plaats in Frans eiken vaten, waarna de wijn wordt overgeslagen op edelstaal.

Productgroep Rood
Model/type Bernardus
Tags Bernardus-pinot-noir
Productnummer 44818200054
Toegevoegd 2011-11-21
Bijgewerkt 2015-09-02
Gevonden bij Villavino.nl
Prijs

€ 34,99